VECKOBREV
v.41

1-2:an

Denna veckan arbetade vi med
skrivträning och läsning.
Hälsningar från 1-2:an

3-4:an


Måndag: skrev vi svenska dagbok om helgen och Äppel Päppel.
No vi har arbetar i no boken om vatten i fast och flytande form. Fyrororna
jobbade med värme och sånt. På matten arbetade vi med matteboken, vi håller på med addition, suptraktion och klockan. Sist hade vi musik då sjöng vi.

Tisdag: idrott styrke stationer. So hade vi sen och vi jobbade i so boken. Engelska arbetade 4:orna med ett engelskt land och 3:orna hade glosförhör och jobbade i boken med korsord bland annat. Sen hade vi SO och då planerade vi en idrottslektion och läste i lyckoslanten.

Onsdag: Började vi med bild och då målade vi serier och gjorde bokmärken. På NO arbetade vidare med vatten och värme. Sen hade dubbelpass i matte och då pratade vi om att slösa mat och vad mat kostar och sådär. Vi arbetade även i böckerna.

Torsdag: Började vi med so historia som vanligt sen hade vi slöjd och då grejade vi med trähästar och täljde och virade med en maskin. Sen hade vi svenska, vi tränade på att skriva fint och arbetade i böckerna med alfabetisk ordning och läsförståelse.

Fredag: Började vi med Idrott, då lekte vi laser game och arga vaktmästaren. Efter rasten hade vi svenska då har vi skrivit veckobrev och skrivit en berättelse som heter ”en öde ö”. Nu ska vi äta och efteråt har vi matte.

Skrivit av Waldemar och Emil


 

5-6:an

Hej alla föräldrar!!!

Måndag
Vi hade idrott, vi körde lekar som uppvärmning. Efter det hade vi kondition och körde olika stationer. Efter hade vi svenska då hade några muntligt förhör med andra tränade på att ha en debatt. På religionen skrev vi om olika religioner till exempel Islam och judendom. På matten arbetade några med uppskattning och andra med längd. 

Tisdag
På NO arbetar vissa med rymden/ universum efter på SO:n kollade vi på lilla aktuellt sedan hade vi bild där vi gör tärningsgubbar. 

Onsdag
På idrotten spelade vi lasergame och tränade danssteg efter läste vi i våra bänkböcker.

Torsdag
På engelskan hade vi glosförhör för båda klasser. På historian arbetade femmorna med kung Kristian och sexorna arbetade med det stora nordiska kriget. 

Fredag
På engelskan pratade vi om vad vi skulle göra i helgen på engelska. Sen hade vi prov i geografi.

Hej då alla föräldrar från Tilda och Leo med 5-6:an!!!